Pomoč in Podpora Dehumidifiers

Vlaga v hiši

undefinedZa pojav prekomerne vlage obstaja več vzrokov. Novogradnje včasih prehitro zaprejo s fasado, s čimer je onemogočeno sušenje zidov, ki vlago nato še dolgo oddajo v notranjost prostorov. Vlaga se lahko pojavi tudi po menjavi oken, saj nova okna zelo dobro, če ne kar predobro tesnijo in tako vsa izdihana vlaga, ter vlaga zaradi sušenja perila in kuhe ostaja v prostoru.
Pri starejših hišah pa je lahko pomanjkljiva ali poškodovana hidroizolacija zaradi česar stene nase potegnejo vlago, ki se nato širi po steni navzgor. Včasih pa sta vzrok za prekomerno vlago tudi pomanjkljiva toplotna izolacija in pojav toplotnega mostu, ki nastane zaradi razlike v zunanji in notranji temperaturi na mestih, kjer je razlika v površini zunanje in notranje strani zidu (npr. vogali sob).

Jasno je, da preveč ali premalo vlažen zrak v bivalnem okolju lahko povroči težave z zdravjem in poškoduje Vašo lastnino. S pravilno nastavitvijo prijetne stopnje relativne vlažnosti prostora (okoli 50%) poskrbite za prijeten, zdrav in higienski ambient. Takšno okolje blagodejno vpliva na ljudi z alergijami, astmo in na revmatike. Na vaše počutje namreč dodatno obremenilno vplivajo bakterije, plesni in ostali organizmi, ki uspevajo v vlažnem okolju. Primerna vlažnost je pomembna nenazadnje tudi zaradi vaših dragocenih slik, tapiserij, tapet, ter dragih sedežnih garnitur in druge stanovanjske opreme.


Zračenje je najpogosteje prvi korak k odpravljanju težave.
Če le to ni možno, ali pa vremenski pogoji težavo z vlago le poslabšajo, priskoči na pomoč Qlima. Razvlaževalci zraka hitro in učinkovito pripomorejo k izboljšanju ambienta v Vašem domu. Poskrbijo za pravilno vlažnost v prostorih, poleg tega pa s pomočjo sklopa učinkovitih filtrov tudi očistijo zrak, ki ga dihate sojev plesni in ostalih nezdravih alergenov.