Pomoč in Podpora

Parker™ zmagovalke testa

undefinedZ našimi edinstvenimi, priročnimi Parker™ spojkami prihranite pri stroških montaže. Naša SC »naredi sam« serija klimatskih naprav omogoča hitro, poceni in, zaradi gibljivih cevi, celo večkratno samostojno montažo. Možen je tudi le en - to je pravilni način priklopa naprave na električno napajanje. Hitre spojke Parker™ na ceveh med zunanjo in notranjo enoto pa lahko sklenete z le enim gibom roke. Qlima smo za 'naredi sam' serijo SC klimatskih naprav namenoma izbrali dražje hitre spojke znamke Parker™, tip RC-04 (v seznamu ul), katerih kvaliteto in zmožnosti je potrdil tudi preizkus priznanega CEIS laboratorija v Madridu.
V klimatskih napravah s hitrimi spojkami se že nahaja hladilni plin pod pritiskom, ki se ob spajanju hitrih spojk razporedi po napeljavi. Hladilni plin bi ob uhajanju v okolico pripomogel k ustvarjanju efekta tople grede. Zato morajo biti glede tesnjenja hladilnih sistemov postavljeni zelo strogi standardi.

Vijačne hitre spojke in hitre spojke tipa spanner drugih proizvajalcev so se med testom izkazale kot mnogo manj zanesljive tako med samim spajanjem, kot med uporabo klimatske naprave. Kot take pa so neprimerne našemu cilju varovanju okolja. Zato uporabljamo hitre spojke Parker™, ki so se v našem preizkusu izkazale kot z naskokom najboljše.